Jak jsem začala studovat přírodní medicínu

Už do malička mě moc bavila biologie člověka a vše z oblasti zdraví. Zkoumáním a vlastními zkušenostmi jsem přicházela na to, co mi pomáhá při nemoci, nevolnosti i zranění.

Když jsem si dělala výcvik NLP , procházela jsem obdobím mnoha uvědomění. Ne, nebyla to chvíle, kdy jsem začala se seberozvojem. Ta chvíle byla už dávno před tím. Ale tím, že NLP pro mě bylo úplně nové, zažívala jsem věci tak trochu jinak.

Abyste to pochopili, tak samotný výcvik byl založený především na praktických cvičeních. Tudíž jsem jednou byla v roli kouče a učila se provádět technikami NLP s precizností a podruhé jsem byla v roli klienta. Na místě klienta jsem vždy řešila své reálné téma, abych mohla zhodnotit výsledek dané techniky. Zkrátka jestli to funguje.

Pojďme ale zpět k přírodní medicíně. Po jednom z výcviků NLP jsem se sešla se svojí mamkou, která zrovna dorazila ze školy přírodní medicíny. Začaly jsme si sdílet své zážitky z výcviku a školy. Když mi mamka vyprávěla, o čem její škola je, co bude studovat, najednou se mi to v hlavě začalo spojovat s NLP.

Jako když vezmete dvě věci a spojíte je lanem. Viděla jsem souvislosti v tom, jak je fyzická úroveň propojena s tou mentální

Když mamka dopovídala své zážitky z prvního dne školy a viděla mé rozzářené oči, tak mi hned sama navrhla, jestli se k ní chci ve studiu přidat.

A tak jsem začala studovat přírodní medicínu. O čem to ale je?

Základem je tradiční čínská medicína. Zásadní je správná diagnostika zdravotního stavu a adekvátní léčba. A protože vše souvisí se vším, obsahem školy je anatomie, akupunktura, reflexní terapie, moxování, fytoterapie, iridologie, psychologie a astrologie.

Když si tyto všechny složky poskládáme dohromady, dají nám komplexní obrázek o zdravotním stavu člověka a můžeme zvolit cestu pomoci přírodní cestou bez farmaceutických produktů.

Sama na sobě se snažím aplikovat poznatky ze školy a při nemocech raději sáhnu po bylinách a medicinálních houbách, než po prášku z lékárny. Docházím také k našemu panu učiteli, který je zároveň lékařem v tomto oboru. On sám je pro mě velkou inspirací v tom, jak si dokáže dávat věci do souvislostí. Např. když za ním přijdu s bolavým uchem, nezkoumá mi ucho (jak jsme asi všichni zvyklí ze západní medicíny). Hledá příčinu, ne důsledek.

Mám respekt ke všem lékařům, ať už se věnují východní, či západní medicíně, a každý pacient si určitě najde toho svého, kterému věří. Když řeším zdravotní problém já, snažím se hledat balanc.

Nyní za sebou máme první rok studia nabitý hodnotnými informacemi. A ještě tři roky před sebou. Každý studijní víkend se těším na to, co nového se dozvím. Některé poznatky sdílím i s vámi na Instagramu nebo Facebooku.

Zdraví zdar! ☺

Líbí se vám tento článek?

Sdílejte ho na Facebook
Sdílejte ho na Twitter
Sdílejte ho na LinkedIn
Sdílejte ho na Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.